Skip to content

1939

Povestea incepe in Belgia

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, bautura nationala a Statelor Unite, Coca-Cola, a fost prezenta pe toate campurile de lupta ale Aliatilor. Nu foarte multi oameni stiu ca in acest timp, un alt brand al Coca-Cola Company s-a nascut in Europa, mai precis in Belgia. Povestea patentarii bauturii Cappy intr-o Europa aflata in instabilitate, daca nu chiar in plin razboi, ar merita sa devina scenariu de film.

1940

Inventia numita Cappy

Pe 13 mai 1940, anticipand iminenta ocupatie a Belgiei de catre Germania, Carl West, managerul ramurei belgiene a Coca-Cola, le-a sugerat angajatilor sa caute cu totii refugiu in Franta si sa ia cu ei tot echipamentul si multe provizii de zahar. De acolo urmau sa plece in Anglia. In ziua de miercuri, 15 mai, un camion si un autobuz cu 64 de pasageri, dintre care o treime copii, au inceput calatoria. Dupa un traseu lung si plin de necazuri, urmariti si bombardati de artileria aeriana a Germaniei, fugarii au reusit sa ajunga la Canalul Englez, insa a fost prea tarziu sa se imbarce spre Anglia. Nevoiti sa se intoarca la Brussels impreuna cu angajatii, Carl West a avut surpriza ca la intoarcere sa isi gaseasca fabrica intacta. In ciuda razboiului, viata a mers inainte. Neputand sa obtina din Statele Unite concentratul faimosului Coca-Cola, Carl West a inventat bautura cu aroma de portocale pe care a denumit-o Cappy. Incercata si adoptata imediat de belgieni, Cappy devine una dintre cele mai populare bauturi ale Coca-Cola Company de dupa al Doilea Razboi Mondial. In 1940, cercetatorii Cappy (Minute Maid) au descoperit o modalitate de a pastra sucul de portocale proaspat pentru mai mult timp.

1949

In spatele numelui

Vacuum Foods s-a redenumit Minute Maid Corporation, adoptand numele sucului natural produs de ei. Numele Minute Maid a fost creat de Boston Marketing in 1946 si sugereaza tocmai natura acestei bauturi: un suc de portocale usor de preparat si savurat.

1950

Transportarea sucului de portocale

La inceputul anilor 1950, procedura de transportare a sucului de portocale pe distante lungi s-a perfectionat. Noutatea adusa metodei a fost faptul ca acum bautura era inghetata si transportata la destinatie in congelatoare, ceea ce ii conferea rezistenta.

1960

Marea unire

In 1960, The Minute Maid Company, acum lider mondial pe piata sucului de fructe, devine divizie a Coca-Cola Company. Experienta celor 100 de ani ai Coca-Cola Company a fuzionat perfect cu expertiza Minute Maid.